Nieuws

Festival Down The Rabbit Hole in Beuningen worstelt met nat terrein

De campings van het festival Down The Rabbit Hole in Beuningen kunnen donderdag nog niet open gaan. De organisatie vindt het niet verantwoord, het terrein is te nat. Gisteren werd bekend dat de parkeerterreinen bij het festivalterrein vanwege het vele regenwater niet toegankelijk zijn. © pixabay
EWIJK - De campings van het festival Down The Rabbit Hole in Beuningen kunnen donderdag nog niet open gaan. De organisatie vindt het niet verantwoord, het terrein is te nat. Gisteren werd bekend dat de parkeerterreinen bij het festivalterrein vanwege het vele regenwater niet toegankelijk zijn.
Gisteren was de organisatie nog optimistisch over de kwaliteit van het kampeerterrein bij het festival.
Woensdagavond maakte de organisatie iets voor 22.00 uur bekend dat kamperen bij Down The Rabbit Hole donderdag nog niet mogelijk is. 

Met man en macht

'Er wordt met man en macht gewerkt om vrijdag om 12.00 uur open te kunnen met de campings en het festivalterrein', schrijft de organisatie in een persbericht. Er worden extra afwateringsvoorzieningen aangelegd en er worden extra rijplaten en houten vloeren aangebracht.

Extreem weer

Afgelopen weken is extreem veel regen gevallen waardoor met name de parkeerterreinen en campings op dit moment zeer nat zijn. Omdat de verwachting is dat er donderdag nog een flinke hoeveelheid regen bij kan komen en ook onweer, hagel en harde windstoten niet zijn uitgesloten, worden de campings en het festivalterrein niet eerder geopend dan vrijdag 12.00 uur.
'Tot die tijd heeft het echt geen zin om naar de festivallocatie te komen omdat we helaas niemand kunnen ontvangen', aldus de organisatie.
Corine van Dijk sprak op Radio Gelderland met organisator Bente Bollmann:

Kom met het ov

De weersvooruitzichten voor het weekend zijn wel goed: droog en rond de 21 graden. 
Gisteren riep de organisatie bezoekers al op om met het openbaar vervoer te komen. Er zijn pendeldiensten vanaf station Nijmegen en Wijchen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!