Nieuws

Brutale dieven stelen honden uit de tuin van Irma van Zanten uit Hierden

HIERDEN - Irma van Zanten uit Hierden is ontzettend boos. Twee van haar teckels werden dinsdag vermoedeijk uit haar tuin gestolen. Haar wanhoopskreet op Facebook is inmiddels meer dan 60.000 keer gedeeld.
Van Zanten is aan het schoonmaken als zij dinsdagochtend bezoek krijgt van twee onbekende mannen.
Ze staat de mannen te woord over het gietijzeren hek bij haar achtertuin. 'Ze waren helemaal gecharmeerd van de honden die in de achtertuin liepen. Twee honden kwamen bij het hek, de derde die altijd bij iedereen enthousiast is, bleef op afstand', vertelt Van Zanten. 

'Nice pup'

De mannen willen weten of zij puppies heeft en of ze plannen heeft om te fokken.
De mannen spreken gebrekkig Engels, met af en toe wat Duits en iets waarvan Van Zanten vermoedt dat het Roemeens of Pools is. 'Nice pup', zeiden ze.
Van Zanten gaat enkele uren later weg. De honden, laat ze zoals zij gewend is, achter in de hermetisch afgesloten tuin.

Alleen teckel Marcel is er nog

Als haar man rond twee uur 's middags thuiskomt ziet hij een trapje bij het tuinhek. Alleen teckel Marcel is er nog. De honden Lieve en Noppes zijn verdwenen. 
'Langzaam viel het kwartje', vertelt Van Zanten. Die mannen die veel interesse hadden in mijn honden. Ze moeten via het trapje over het hek geklommen zijn. Waarschijnlijk is Marcel gaan rennen en hebben ze hem niet kunnen vangen', reconstrueert Van Zanten de gebeurtenis.
Van Zanten deelt een oproep over de diefstal van haar beide honden op Facebook met het verzoek om te delen. Dat wordt massaal gedaan. 'Ik ben helemaal overstelpt met berichten', vertelt de Hierdense.

Niet geschikt als vechthond

Waarom juist haar honden zijn gestolen, blijft een raadsel.
'Het zijn geen modehonden, ze zijn niet geschikt als vechthond. Ze hebben wel een goede stamboom en komen bij goede fokkers vandaan. Lieve is gesteriliseerd, dus fokken gaat niet lukken met haar.

Die zijn de grens over

Ze hoopt dat de honden zijn meegenomen door iemand die zijn vrouw en kinderen blij wil maken met de teckels, maar zelf zulke honden niet kan betalen. 'Een teckel kost wel 900 euro.'
De honden zijn gechipt, maar Van Zanten verwacht niet dat dit helpt om haar teckels terug te vinden. 'Die zijn de grens over.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!