Nieuws

Hyballa gaat er meteen flink op bij NEC

ARNHEM - Het fanatisme spatte ervan af bij Peter Hyballa op zijn eerste training bij NEC.
De nieuwe Duitse trainer ging verbaal meteen ook flink los.
"Ik wil heel snel mijn visie en ideeën overbrengen. Dus moet ik veel praten en de training stoppen. Dan snappen de spelers het hopelijk heel snel. De voorbereiding is er veel te doen voor de trainers. We hebben maar zes weken de tijd, dan moeten we al punten halen tegen PEC Zwolle. Op het einde van het seizoen kan ik misschien wat rustiger worden."
NEC zou eigenlijk zondag pas voor het eerst trainen. "De spelers zouden hier vandaag toch al komen voor testen en meten. En als je 's-ochtends op de fiets zit, kun je 's-middags ook een beetje voetballen. En het geeft mij vier dagen extra om de spelers te leren kennen. Ik ben het liefst met voetbal bezig, dat is mijn grote liefde. Ik heb gekozen voor NEC, een prachtige club met veel emoties. En ik ben een emotionele trainer. Hopelijk gaat dat goed", lacht Hyballa.
De selectie is nog wel vrij krap. "Ja, het is een beetje een klein groepie. Onze technisch manager Danny Hoekman slaapt niet meer, die werkt 24 uur voor NEC. Ik hoop dat er in twee weken wat spelers bij hebben. Wij halen talentvolle spelers en of ze Duits praten of een andere taal, dat maakt niet uit. Op het eind van de dag moet je winnen, daar gaat het om."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!