Nieuws

Speelterrein Tiel gebouwd om onder water te lopen

Het waterplein in Tiel-Oost is bijna af. Een deel van het speelterrein bestaat uit en betonnen bak. In tijden van wateroverlast kan in de bak water geborgen worden. Dit concept is volgens de gemeente uniek. Tiel-Oost staat bekend om de wateroverlast die regelmatig optreedt. © gemeente Tiel
TIEL - Het waterplein in Tiel-Oost is bijna af. Een deel van het speelterrein bestaat uit en betonnen bak. In tijden van wateroverlast kan in de bak water geborgen worden. Dit concept is volgens de gemeente uniek. Tiel-Oost staat bekend om de wateroverlast die regelmatig optreedt.
Het gaat dan om de afvoer van regenwater, maar ook om een grote hoeveelheid kwelwater van de Waal. Tiel probeert al jaren het gebied Tiel-Oost verder te ontwikkelen en verdere woningbouw mogelijk te maken. Daarbij moet er wel goede oplossingen komen voor de wateroverlast.

Wateroverlast bekend probleem

Het is van nature drassig in Tiel-Oost. Op sommige plekken in de wijk zijn soms kelders vochtig en staan straten en brandgangen onder water. Het verminderen van die overlast door regen- en kwelwater is één van de doelstellingen van de gemeente Tiel. Het waterplein in Tiel wordt officieel op 6 juli geopend.