Nieuws

Zorgen over bevaarbaar Apeldoorns kanaal

Een aantal organisaties, waaronder de Stichting Recreatie Wapenveld en het Watersportverbond maken zich zorgen over de voortgang van het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal voor kleine plezierboten en historische binnenschepen. Zij spreken woensdag hun zorgen uit tijdens een vergadering van Provinciale Staten over de toeristische toekomst van de Veluwe. © archief
ARNHEM - Een aantal organisaties, waaronder de Stichting Recreatie Wapenveld en het Watersportverbond maken zich zorgen over de voortgang van het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal voor kleine plezierboten en historische binnenschepen. Zij spreken woensdag hun zorgen uit tijdens een vergadering van Provinciale Staten over de toeristische toekomst van de Veluwe.
De plannen om het Apeldoorns kanaal weer bevaarbaar te maken voor recreatieboten en varend erfgoed dateren van een aantal jaren geleden. Bruggen moeten daarvoor beweegbaar gemaakt worden en er is een plan voor een botenlift over de snelweg A50.
Maar de Stichting Recreatie Wapenveld denkt dat het enthousiasme voor de plannen tanende is. Er is weliswaar geld vrijgemaakt voor het beweegbaar maken van de twee bruggen bij Wapenveld, maar het is onduidelijk of dat binnen afzienbare tijd ook gebeurt.
De stichting wil samen met andere organisaties, waaronder ook de Stichting Apeldoorns kanaal en de Federatie Varend Erfgoed Nederland dat Provinciale Staten zich nogmaals uitspreekt voor het bevaarbaar maken van het kanaal van Dieren naar de IJssel bij Hattem.