Nieuws

Richel Hogenkamp uit Doetinchem haalt Wimbledon niet

Tennister Richel Hogenkamp gaat niet uitkomen op het hoofdtoernooi van het prestigieuze toernooi Wimbledon. De 24-jarige Doetinchemse is al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Tennister Richel Hogenkamp gaat niet uitkomen op het hoofdtoernooi van het prestigieuze toernooi Wimbledon. De 24-jarige Doetinchemse is al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld.
Hogenkamp speelde dinsdag tegen de lager geklasseerde Chinese Yafan Wang, maar ging onderuit in drie sets: 3-6, 6-4, 0-6.
Dat Hogenkamp Wimbledon niet haalt heeft waarschijnlijk ook grote gevolgen voor haar positie op de wereldranglijst. Vorig jaar haalde Hogenkamp namelijk nog de tweede ronde van het hoofdtoernooi in Londen.
De Doetinchemse staat nu 137e op de wereldranglijst en door een nog lagere ranking is het reisschema met haar tennismaatje Kiki Bertens steeds moeilijker te combineren. Daardoor kan ze ook niet meer profiteren van de gezamenlijke samenwerking met trainer Raemon Sluiter