Nieuws

Overvallers dumpten mogelijk kleding na overval Apeldoorn

De twee negroïde mannen die verdacht worden van een woningoverval op 15 juni in Apeldoorn hebben mogelijk na het misdrijf andere kleding aangetrokken. De politie is op zoek naar de kleding die de overvallers tijdens de overval aan hebben gehad. © Niels Damstra
APELDOORN - De twee negroïde mannen die verdacht worden van een woningoverval op 15 juni in Apeldoorn hebben mogelijk na het misdrijf andere kleding aangetrokken. De politie is op zoek naar de kleding die de overvallers tijdens de overval aan hebben gehad.
Een gezin met een kind wordt op 15 juni in hun huis aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn overvallen. Het mannelijke slachtoffer wordt daarbij gestoken, het kind moet van de overvallers naar een kamer. De man is meerdere keren in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. 

Buit

Met de buit vertrekken de twee mannen richting de Laan van Zevenhuizen. Later zijn twee verdachten gezien op één fiets op de kruising Anklaarseweg/Aristotelesstraat. Ter hoogte van het Atrium zijn de verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 22 jaar uit Arnhem en een man van 28 jaar zonder vaste woonplaats. Zij waren in het bezit van spullen uit de woning.

Vluchtroute

Ondanks het feit dat er twee verdachten zijn aangehouden heeft de politie nog veel vragen over de vluchtroute, de gebruikte witte damesfiets en de kleding van de mannen. Het vermoeden bestaat dat de kleding na de overval ergens gedumpt is. De politie zoekt mensen die de kleren hebben gezien.

Bureau GLD

In het opsporingsprogramma Bureau GLD roept de politie mensen op zich te melden als ze informatie hebben. Ook is te zien waar de verdachten gezien zijn. De politie hoopt met de informatie de puzzel over de vluchtroute compleet te krijgen.