Nieuws

Annemiek van Vleuten heeft focus op NK Wielrennen

Annemiek van Vleuten is ambitieus voor het NK Wielrennen in Goeree Overflakkee de komende dagen.
OUDDORP - Annemiek van Vleuten is ambitieus voor het NK Wielrennen in Goeree Overflakkee de komende dagen.
"Er zijn twee rood-wit-blauwe truien te winnen. Ik heb echt de focus op dit NK liggen", aldus de 33-jarige Wageningse.
Van Vleuten rijdt woensdagavond eerst de tijdrit. "Ik wil het maximale uit mezelf halen.  Ik heb hier echt naartoe geleefd. Ik denk dat er zes kandidaten zijn. Ik heb dit jaar een paar goede tijdritten gereden, maar dit is heel wat anders met 30 kilometer vlak in de wind. Ik heb Ellen van Dijk in 2014 kunnen verslaan, maar normaal is zij sneller. Ik ben niet echt een favoriet, meer een outsider."
Op de weg was Van Vleuten in 2012 Nederlands kampioen. Vrijdag kan ze een nieuwe kans wagen, maar het zal niet eenvoudig worden. Ze is namelijk in haar eentje een ploeg. "Ik zal het slim moeten spelen tegen het Rabo-blok van tien. Maar op de Brouwersdam in de wind zullen er waarschijnlijk waaiers ontstaan en daar worden mijn kansen groter van. Ik wil meespelen in de finale, net als vorig jaar toen ik derde werd."
Van Vleuten met brons in 2015

Richting Rio

Over anderhalve maand neemt ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Meteen na het NK vertrek ik voor drie weken naar Italië op hoogtestage. En dan rij ik de Thüringen Rundfahrt om nog wat koershardheid op te doen. Dan nog een weekje thuis en door naar Rio. Ik kijk er echt naar uit."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!