Nieuws

Gelderland hofleverancier voor atletiekploeg EK

Dafne Schippers is de favoriet voor goud op de 100 meter
Gelderland is de hofleverancier voor de Nederlandse selectie die over twee weken deelneemt aan het EK Atletiek in Amsterdam.
ARNHEM - Gelderland is de hofleverancier voor de Nederlandse selectie die over twee weken deelneemt aan het EK Atletiek in Amsterdam.
Dertien atleten uit Gelderland zijn van de partij in het Olympisch Stadion, waar van 5 tot en met 10 juli het EK zal plaatsvinden. De ploeg bestaat uit 26 mannen en 28 vrouwen.
Dafne Schippers (foto boven) uit Arnhem is de grote favoriet voor goud op de 100 meter. Ze loopt ook mee in de estafetteploeg op de 4x100 meter, net als Eva Hovenkamp uit Ede, die haar EK-debuut zal maken.
Nadine Visser (foto) uit Arnhem loopt de 100 meter horden. Sifan Hassan uit Arnhem verdedigt haar Europese titel op de 1500 meter. De Nijmeegse Susan Kuijken doet mee aan de 5000 meter, waar ze in 2014 brons op pakte. Jip Vastenburg uit Apeldoorn doet mee aan de 10.000 meter. Ruth van der Meijden uit Groesbeek en Jamie van Lieshout uit Arnhem komen uit op de halve marathon.
Bij de mannen loopt Abdi Nageeye uit Nijmegen de halve marathon. Eelco Sintnicolaas (foto) uit Apeldoorn en Pieter Braun uit Arnhem doen mee aan de tienkamp. Thijmen Kupers uit Lengel waagt zijn kans op de 800 meter, waar hij ook zal proberen om de Olympische limiet te halen. Apeldoorner Dennis Licht loopt de 5.000 meter.
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!