Nieuws

Man uit Eerbeek krijgt tbs met voorwaarden na bedreiging en vernieling met bijl

Archieffoto
Een man van 37 uit Eerbeek is maandag veroordeeld voor bedreiging en vernieling met een bijl. De rechter legde hem 139 dagen cel (gelijk aan zijn voorarrest) en tbs met voorwaarden op.
EERBEEK - Een man van 37 uit Eerbeek is maandag veroordeeld voor bedreiging en vernieling met een bijl. De rechter legde hem 139 dagen cel (gelijk aan zijn voorarrest) en tbs met voorwaarden op.
De man ging op 1 december 2015 door het lint in zijn woonplaats. Met de bijl bedreigde hij een aantal agenten en ook vernielde hij er de deur van een moskee en een scooter mee.

Risico op herhaling is groot

Uit de opgemaakte rapporten blijkt dat de Eerbeker verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij is vaker veroordeeld voor geweldsmisdrijven tegen familieleden en uit onderzoek blijkt dat het risico op herhaling groot is.
Eerdere begeleiding, behandeling en klinische opnames - als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijk strafdeel - zijn vroegtijdig afgebroken. De rechtbank volgt daarom het advies van de rapporteurs tot oplegging van tbs met voorwaarden.