Nieuws

Over degradatie naar de rechter of niet? De Graafschap weet 't pas vanavond

De Graafschap weet op z'n vroegst maandagavond of de club actie gaat ondernemen nu het definitief is gedegradeerd naar de eerste divisie. 'We zien de urgentie', meldt de Doetinchemse club op Twitter.
ARNHEM - De Graafschap weet op z'n vroegst maandagavond of de club actie gaat ondernemen nu het definitief is gedegradeerd naar de eerste divisie. 'We zien de urgentie', meldt de Doetinchemse club op Twitter.
De beroepscommissie van de KNVB liet vrijdag weten dat FC Twente toch in de eredivisie mag blijven spelen.
De Graafschap, dat via de play-offs naar de eerste divisie degradeerde, had anders de plek van Twente mogen innemen. Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap, gaf vrijdag al aan te gaan onderzoeken of juridische stappen mogelijk zijn tegen de KNVB.
De Graafschap zou de plek overnemen van FC Twente, als die club wegens financieel wanbeleid en gesjoemel met transfers zou degraderen. FC Twente ging echter in beroep tegen die uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB.
De rechtbank stelde de kampioen van 2010 in het ongelijk maar de beroepscommissie oordeelde vrijdag dat FC Twente toch in de eredivisie mag blijven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!