Brand

Ede maakt zich zorgen over autobranden

EDE - De gemeente Ede maakt zich zorgen over het grote aantal autobranden. Aan de Kolkakkerweg ging vannacht weer een auto in vlammen op.
Passanten die terugkwamen van een avondje uit zagen de auto in brand staan en alarmeerden de brandweer. De politie heeft hen als getuigen gehoord.
De berger heeft op verzoek van de politie de auto niet weggesleept, maar recht omhoog getakeld en daarna op het bergingsvoertuig geplaatst. Daarmee wil de politie zoveel mogelijk sporen veilig stellen.

Branden verschuiven

Het is zeker de negentiende keer in twee maanden tijd dat er in Ede een auto uitbrandt. Eerder deze week werd er nog een verdachte aangehouden van eerdere autobranden in de wijk Veldhuizen, maar diezelfde avond werden opnieuw twee auto's in brand gestoken, dit keer bij bioscoop Cinemec. 
De gemeente zegt in een reactie ook te zien dat locaties van de autobranden aan het verschuiven is. Waren eerdere branden voornamelijk in de wijk Veldhuizen, de laatste branden waren elders in Ede. Hetzelfde team dat de autobranden in Veldhuizen onderzoekt, kijkt ook naar de andere autobranden.

Twee keer getroffen in twee maanden

Het was dubbel pech voor een inwoner van Ede en zijn vriendin. Nadat in april de bestelbus de man in de fik ging, was de auto van zijn vriendin dit weekend aan de beurt. De man baalt. De bus was nog all risk verzekerd en maar de auto van zijn vriendin niet.