Nieuws

Sponsorloop Nacht van de Vluchteling levert ruim een miljoen op

NIJMEGEN - De Nacht van de Vluchteling heeft ruim een miljoen opgeleverd. De jaarlijkse sponsorloop leidde dit jaar ook van Nijmegen naar Arnhem. Zo'n duizend lopers deden mee. Doel was om geld in te zamelen voor vluchtelingen.
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen trapte de loop om middernacht af bij concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. In totaal werd 40 kilometer gelopen. De tocht eindigde zondagmorgen in Arnhem, waar de Arnhemse wethouder Ine van Burgsteden de lopers onthaalde. Dat deed zij in Luxor Live, waar zij de sportievelingen een medaille uitreikte. 
Nog voordat er gelopen werd, leverde de sponsortocht al meer dan een miljoen op. De teller stond rond 19.00 uur op 1.001.681 euro. Volgens een woordvoerder van de organisatie kan het bedrag nog verder oplopen. 

Meerdere tochten

De 'vaste' editie van de Nacht van de Vluchteling vindt plaats tussen Rotterdam en Den Haag. Er is ook een kortere loop van 10 kilometer in Den Haag. In totaal doen 2800 mensen mee, vorig jaar werd meer dan 6 ton opgehaald. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling.  
Kijk hier naar een filmpje van de Nacht vorig jaar: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!