Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in de mooiste provincie van Nederland?

Schapen scheren in Rheden vandaag
Ook dit weekend is er natuurlijk weer van alles te doen in Gelderland. Omroep Gelderland zet de leukste voor u op een rij.
ARNHEM - Ook dit weekend is er natuurlijk weer van alles te doen in Gelderland. Omroep Gelderland zet de leukste voor u op een rij.

Smullen in Wageningen

Wie zin heeft in lekker en divers eten, moet naar Wageningen komen. Het hele weekend vindt daar Eten op Rolletjes plaats. In het De Dreijenpark op het universiteitscomplex is iedereen welkom. Vandaag tot 23.00 uur en morgen tot 22.00 uur. 

Kunst kijken in Zaltbommel

Meer dan 30 kunstenaars vieren in Zaltbommel het 30-jarig bestaan van de kunstroute. De hele binnenstad verandert in een 'paradijs voor kunstliefhebbers'. Dat gebeurt dit hele weekend, maar ook volgend weekend kunnen mensen nog terecht. Kunstenaars exposeren in ateliers en expositieruimtes en binnen en buiten de wallen van de vestingstad. De toegang is gratis. 

Schapen scheren in Rheden

Het is alweer het 49e Schaapscheerdersfeest in Rheden vandaag. In het centrum van het dorp worden 100 schapen geschoren. Tussen 08.30 en 09.00 uur komen de schapen aan,daarna vindt het spektakel plaats. Het geheel wordt muzikaal omlijst door een band. Ook is er een braderie.

Geprikkeld dagje Nijmegen

Een bijzondere plantenmarkt in Nijmegen: liefhebbers van cactussen, vetplanten en rotsplanten kunnen daar morgen hun hart ophalen. In het Kolpinghuis, vlakbij het station, kunnen bezoekers tegen betaling van een euro tussen 10.00 en 15.30 uur allerlei gewone en bijzondere planten bewonderen. 

Muziek in Ulft

Het Oude IJsselstreek Muziekfestival viert het tweede lustrum, dit hele weekend, Gisteravond begon het al en tot en met zondag kunnen bezoeker op het DRU-terrein in Ulft allerhande artiesten horen spelen. Op zondagochtend vindt een oecumenische kerkdienst plaats. Alle deelnemers komen uit de gemeente Oude IJsselstreek. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!