Nieuws

KWC wint eerste roeiwedstrijd op de Lek bij Culemborg

CULEMBORG - Het moet een traditie worden net als in Engeland waar de universiteiten Oxford en Cambridge jaarlijks met elkaar de strijd aanbinden met een roeiwedstrijd over de Thames. Vandaag worden op de rivier de Lek in Culemborg voor de eerste keer soortgelijke wedstrijden gehouden en dat moet een nieuwe traditie worden.
De strijd gaat tussen jongens en meisjes van de scholengemeenschappen O.R.S. Lek en Linge en het Koningin Wilhelmina College. Het idee komt van de sloeproeiafdeling van WV De Helling. Ook de docenten houden een wedstrijd tegen elkaar. De school die minstens twee races wint, mag een jaar lang de wisselriem in de schoolhal hangen. Bovendien mag die school een jaar lang een speciale wimpel aan de vlaggenmast laten wapperen, zodat de hele stad kan zien dat die school de winnaar is. Bij de meisjes won Lek en Linge en bij de jongens het KWC. De docenten van het KWC gaven uiteindelijk de doorslag.

Nieuwe traditie geboren?

Theo Dersjant van de roeivereniging: 'Het is voor ons als Culemborgse roeiers vooral te doen om de lol van de leerlingen en docenten. We doen het ook om iets leuks voor onze stad te doen. Te laten zien wie we zijn namelijk een zeer actieve vereniging met 75 sloeproeiende leden. Natuurlijk kijken we ook vooruit. Wellicht zijn er in de toekomst andere sloeproeiverenigingen die het ook leuk vinden om een groep leerlingen de kneepjes van het sloeproeien bij te brengen en zich te meten met de Culemborgse scholen? Wie weet doen volgend jaar ook andere scholen zo'n wedstrijd.'