Nieuws

In Gelderland Live: De Graafschap, monnik en vrouwelijke vrachtwagenchauffeur

Een bont gezelschap aan tafel in In Gelderland Live zondag: een boze voetbaldirecteur, een advocaat, een monnik in de wetenschap en een vrouwelijke trucker.
ARNHEM - Een bont gezelschap aan tafel in In Gelderland Live zondag: een boze voetbaldirecteur, een advocaat, een monnik in de wetenschap en een vrouwelijke trucker.
Martine Zuil commercieel directeur van De Graafschap over woede en ongeloof over de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB dat FC Twente toch in de eredivisie mag blijven en De Graafschap degradeert. "Dit is een vrijbrief van de KNVB voor clubs om maar wat aan te rommelen."
Ook voetbaladvocaat Christian Visser schuift aan: 'Ongelooflijk, het rechtsgevoel van mensen moet geschokt zijn. Maar de mogelijkheden voor De Graafschap om er wat aan te doen zijn nihil.'
Verder aan tafel Anita Roozenboom uit Geesteren, vrouwelijke vrachtwagenchauffeur die vrouwelijke truckers probeert te verenigen. Ze vertelt hoe het is als vrouw in een mannenwereld. 'Eén keer weigerde een man mijn lading aan te nemen.'
En monnik en wetenschapper Thomas Quartier uit Doetinchem die gisteren het boek Kiemcellen publiceerde, over hoe je als monnik toch midden in de wereld kunt staan. 

Uitzending: zondag 19 juni om 11.00, herhalingen om 12.00, 13.00 en 16.25. De presentatie is in handen van Annemieke Schakelaar.