Nieuws

Telefoon ontploft in Arnhem: 'Mijn zoon gaat niet meer slapen met het ding op zijn kussen!'

De telefoon na de explosie.
'Ik moet dit melden, dat ben ik verplicht', zegt Arnhemmer John Walbrink. Zijn telefoon ontplofte donderdagavond, zomaar. Brokstukken van de accu vlogen de hele kamer door en er zitten brandplekken op het bankstel. Van de telefoon bleef niets over. © John Walbrink
ARNHEM - 'Ik moet dit melden, dat ben ik verplicht', zegt Arnhemmer John Walbrink. Zijn telefoon ontplofte donderdagavond, zomaar. Brokstukken van de accu vlogen de hele kamer door en er zitten brandplekken op het bankstel. Van de telefoon bleef niets over.
'Mijn vrouw keek nog even Shownieuws af, ik was net naar bed gegaan. Opeens gilde ze brand! brand! De telefoon, een Samsung S5, explodeerde vanuit het niets. Als mijn vrouw niet de tegenwoordigheid van geest had om het vuur meteen te blussen, was dit niet goed afgelopen. Ik moet er niet aan denken dat dit tijdens onze slaap gebeurd was', zegt John. 

Dat gaan we niet meer doen...

De zoon van het echtpaar slaapt altijd met zijn telefoon op het kussen, terwijl het toestel in de lader zit. 'Maar dat gaan we dus niet meer doen!', zegt John. Volgens hem zat de originele batterij nog in het toestel toen het ontplofte en was geen sprake van een plots veranderende spanning op het stroomnet. Hij wil mensen nu waarschuwen voor de gevaren van exploderende telefoons.
Het is niet uitzonderlijk dat mobiele telefoons zomaar ontploffen, maar het komt ook niet heel vaak voor. Toch kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Volgens de brandweer is 's nachts opladen sowieso niet slim: 'Er zijn branden waarbij de oplader van de telefoon de oorzaak is. De oplader kan te heet worden'. Lees hier wat je kunt doen om het te voorkomen. 

Zie ook:  Brand? Deze 9 tips had u waarschijnlijk nog niet gehoord

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!