Nieuws

Geen Achterhoek Spektakeltoer in Ulft: 'Verschrikkelijk jammer'

De tour vorig jaar op het DRU-terrein.
Slecht nieuws voor fans van de Achterhoek Spektakeltoer: het zomerevenement in Ulft gaat dit jaar niet door. Er is geen zekerheid over een subsidie. © Achterhoek Spektakeltoer
ULFT - Slecht nieuws voor fans van de Achterhoek Spektakeltoer: het zomerevenement in Ulft gaat dit jaar niet door. Er is geen zekerheid over een subsidie.
'Misschien komt die er nog', zegt Rita Keuper van de organisatie. Maar omdat er nu geen zekerheid over is, kan het festival niet op poten worden gezet. De Spektakeltoer zou in Ulft op het DRU-terrein worden gehouden. 

Nieuw beleid nekt organisatie

De subsidie moet van de gemeente Oude IJsselstreek komen. Omdat de gemeente een nieuw subsidiebeleid heeft, krijgt de organisatie ergens in juli pas uitsluitsel. Te laat om te schakelen, zegt Achterhoek Spektakel nu.
De toer werd 4 juni ook in Lievelde gehouden. Daar was het evenement volgens de organisatie een groot succes. Ze noemt het dan ook spijtig dat het nu niet door kan gaan: 'Het risico op een financieel debacle is te groot. Verschrikkelijk jammer dat het zo moest lopen; de Spektakeltoer hoort immers bij het prachtige DRU-terrein'. 
Op de Facebookpagina van het evenement reageren mensen teleurgesteld:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!