Nieuws

Overvloedige regenval: nog geen grote problemen voor Gelderse boeren

De zware regenval van de afgelopen weken heeft nog niet voor grote problemen gezorgd bij Gelderse boeren. Dat zegt bestuurder Ben Hasselo van boerenorganisatie LTO Noord.
ARNHEM - De zware regenval van de afgelopen weken heeft nog niet voor grote problemen gezorgd bij Gelderse boeren. Dat zegt bestuurder Ben Hasselo van boerenorganisatie LTO Noord.
Met name in het zuiden van het land hebben agrariërs zoveel last van het regenwater dat de oogst gedeeltelijk als mislukt moet worden beschouwd. Dat probleem doet zich in Gelderland niet voor, zegt Hasselo. Hier en daar zijn wel kleine problemen met bijvoorbeeld de bereikbaarheid van percelen, maar die horen erbij, vindt hij.
Het Waterschap Rivierenland heeft maatregelen getroffen om het overtollige regenwater te kunnen verwerken. Op enkele plekken is het waterpeil in sloten onder het zomerpeil gezet, zodat er ruimte is voor de neerslag. Ook heeft het waterschap contact gelegd met leveranciers van pompen om snel bemaling te kunnen bijplaatsen als dat nodig. Ook het Waterschap Rijn en IJssel zet gemalen in om beken in Oost-Gelderland leeg te pompen.