Nieuws

KNVB doet vanmiddag uitspraak over lot De Graafschap

Wordt het ere- of eerste divisie voor De Graafschap?
De KNVB komt om 14.00 uur met de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Die bepaalt over het lot van FC Twente en daarmee ook of De Graafschap volgend seizoen weer in de eredivisie speelt.
ARNHEM - De KNVB komt om 14.00 uur met de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Die bepaalt over het lot van FC Twente en daarmee ook of De Graafschap volgend seizoen weer in de eredivisie speelt.
FC Twente ging na het oordeel van de lincentiecommissie in hoger beroep. Die commissie laat de Tukkers verplicht degraderen naar de eerste divisie. Als dat gebeurt, gaat de club uit Enschede waarschijnlijk failliet, zo zegt Twente zelf.
De Graafschap neemt de plek over als de beroepscommissie tot dezelfde uitspraak komt als de licentiecommissie. Vorige week gaf de rechtbank de KNVB gelijk na een kort geding dat Twente had aangepannen tegen de voetbalbond. Dat zorgde voor een bescheiden feestje in Doetinchem, maar De Graafschap zat de hele week opnieuw in spanning en kon geen beleid maken voor het nieuwe seizoen.
FC Twente heeft aangekondigd bij de rechter niet in hoger beroep te gaan. Daarmee is de uitspraak van vanmiddag definitief en wordt eindelijk duidelijk op welk niveau de Achterhoekers komend seizoen mogen spelen.