Nieuws

Actievoerders Redichemse Waard overhandigen handtekeningen aan raad Culemborg

Het Burgerinitiatief Redichemse Waard heeft gisteravond 888 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Van Schelven van Culemborg. De actievoerders willen dat de gemeente ervoor zorgt, dat de afgraving bij de Lek toegankelijk blijft voor het publiek. © Burgerinitiatief Redichemse Waarde
CULEMBORG - Het Burgerinitiatief Redichemse Waard heeft gisteravond 888 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Van Schelven van Culemborg. De actievoerders willen dat de gemeente ervoor zorgt, dat de afgraving bij de Lek toegankelijk blijft voor het publiek.
De gemeente Culemborg pacht sinds de jaren '60 het gebied, dat in eigendom is van beleggingsmaatschappij Sidney. In eerste instantie wilde de gemeente de erfpacht opzeggen, maar daar kwamen bezwaren tegen vanuit de politiek, maar ook verenigingen en inwoners van de stad.
De actievoerders van het burgerinitiatief zijn bang, dat als de gemeente het niet meer voor het zeggen heeft in het natuurgebied de Redichemse Waard wordt afgesloten voor recreatie en de bijbehorende plas niet meer toegankelijk is voor pleziervaart. 
De gemeente is bezig met het zoeken naar een oplossing, maar daar wilden de actievoerders niet op wachten.