Nieuws

Willem Jan Stegeman weg als voorzitter judobond

Willem Jan Stegeman is niet langer voorzitter van de Judo Bond Nederland. De Culemborger heeft de functie, die hij sinds november bekleedde, met onmiddellijke ingang neergelegd. © ANP
ARNHEM - Willem Jan Stegeman is niet langer voorzitter van de Judo Bond Nederland. De Culemborger heeft de functie, die hij sinds november bekleedde, met onmiddellijke ingang neergelegd.
Stegeman kan het voorzitterschap van de JBN niet combineren met zijn nieuwe baan. Hij is op 1 juni benoemd tot secretaris ad interim van Regio Rivierenland, het samenwerkingsverband van tien gemeenten tussen de grote rivieren.
Stegeman vindt dat de voorzitter veel tijd en energie moet kunnen steken in belangrijke uitdagingen binnen de JBN, zoals de verdere uitwerking van de centralisatie. Zaterdag zal de bondsraad van de JBN het vertrek bespreken.
Stegeman was voor D66 ruim negen jaar wethouder van Culemborg. In januari 2014 werd hij wethouder in Alphen aan den Rijn. Daar stapte hij maart dit jaar op na een kritisch rapport over de sociale werkvoorziening.