Nieuws

Uitzending maandag 20 juni - aflevering 12

Essilor brillenglas
Kijk maandagavond naar een nieuwe aflevering van Gemaakt in Gelderland met de volgende onderwerpen:
ARNHEM - Kijk maandagavond naar een nieuwe aflevering van Gemaakt in Gelderland met de volgende onderwerpen:

Klarendalse molen in Arnhem

In de eerste helft van de 19de eeuw werd hij al gebouwd en in 1870 verplaatst naar zijn huidige locatie in de Arnhemse volksbuurt Klarendal. Toentertijd overigens nog landelijk gebied buiten de stad. Samen met Molenaar Jaap de Haan maakt presentator Marlies Claasen de molen klaar om te malen. En daar komt nog heel wat bij kijken onder meer het smeren van belangrijke onderdelen met varkensvet.

De familie van Landgoed Klarenbeek

Het landgoed van de familie Krepel is nu al acht generaties in de familie. Het begon met een kopermolen bij de “klarenbeek” en zo heeft het domein zijn naam gekregen en later het nabijgelegen dorp ook. Bernhard Krepel is er zo goed als klaar voor om de onderneming van zijn ouders Jan Richard en Rikie over te nemen. Soms ruziën de mannen nog wel eens ergens over, maar gelukkig is Rikie er dan, een reddende engel!

Essilor Zevenaar

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met het dragen van een bril. Bij de opticien zoek je een leuk montuurtje uit en een paar dagen later haal je je bril op en zie je weer scherp. Marlies zoekt bij Essilor in Zevenaar uit hoe brillenglazen geslepen worden, een zeer nauwkeurig werkje!