Nieuws

Achilles'29 met vrouwen de eredivisie in

GROESBEEK - Achilles'29 treedt komend voetbalseizoen met het vrouwenelftal toe tot de eredivisie. Dat heeft de club uit Groesbeek bekendgemaakt. Achilles is de eerste Gelderse club die aan die competitie meedoet.
Achilles'29 is het afgelopen seizoen bezig geweest om een meisjes- en vrouwentak op te richten en naar een hoog niveau te krijgen. Dat 'project' is nu afgerond, en met een selectie van achttien speelsters gaat Achilles komend seizoen de eredivisie in.

Speelsters vastgelegd

Met zestien van die voetbalsters, die komen uit de regio's Gelderland, Limburg en Brabant, is al een overeenkomst gesloten. Het team staat onder leiding van trainster Judith Thijssen uit Nijmegen.

Weer acht teams

De eredivisie vrouwen telt daarmee weer acht teams. De andere zeven clubs in de eredivisie zijn ADO Den Haag, Ajax, sc
Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar. FC Twente werd afgelopen seizoen kampioen.
Het eerste elftal van de mannen van Achilles'29 trad in 2013 toe tot het betaalde voetbal en eindigde deze competitie als vijftiende in de Jupiler League.

Vrijdag presentatie

Benieuwd naar wie de dames zijn waarmee Achilles'29 komend seizoen de eredivisie binnenstapt? Nog even geduld: vrijdagmiddag wordt het voltallige team gepresenteerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!