Nieuws

Er komt een nieuw kabouterbos bij Voorthuizen; de kabouters stromen binnen

Goed nieuws voor kabouterliefhebbers zoals Bep Welters uit Voorthuizen. Er komt een nieuw kabouterbos, nadat eerder een kabouterbos in opbouw per ongeluk werd vernietigd door de boswachter.
VOORTHUIZEN - Goed nieuws voor kabouterliefhebbers zoals Bep Welters uit Voorthuizen. Er komt een nieuw kabouterbos, nadat eerder een kabouterbos in opbouw per ongeluk werd vernietigd door de boswachter.
'Waarschijnlijk een foutje van de boswachter', vertelt Bep Welers lachend. Ze heeft goede hoop dat ze volgende week een nieuwe locatie krijgt voor een kabouterbos.
Nadat ze haar verhaal vertelde aan Omroep Gelderland stroomden de reacties binnen. Nieuwe kabouters melden zich aan de lopende band. 'Ik heb de afgelopen tijd tientallen kabouters binnengekregen', vertelt Welters. 
Verslaggever Niels Kater zoekt kabouters:

Utopia, voor mens en kabouter

Het kabouterbos wordt een soort Utopia, voor mens én kabouter. Het bos komt in het Wilbrinkbos, vlak boven Voorthuizen. Eerder was daar dus ook een plek, maar de boswachter maakte daar - door een foutje- een eind aan. Hij ruimde de kabouters op, tot groot verdriet van vele liefhebbers.
Volgende week donderdag wordt naar alle waarschijnlijk begonnen aan de bouw van het nieuwe kabouterbos. 'Ras en geloof doen er niet toe, we maken er met z'n allen een lief plekje van. Van veraf komen mensen om er naar te kijken', zegt Welters.
Op de Facebookpagina 'Avonturen in het Wilbrinkbos' zijn alle updates over de kleine mannetjes in het woud te vinden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!