Nieuws

Ongeloof bij Harderwiekers over faillissement Scheer & Foppen

HARDERWIJK - 'Het was een begrip. Dat zo'n bedrijf dan failliet kan gaan hè.' Aalt Jansen uit Harderwijk kan er met zijn hoofd niet bij: het doek is gevallen voor elektronicaketen Scheer & Foppen.
Aalt Jansen is 80, net als Evert ten Hove. Echte Harderwiekers. Elke dag nemen ze op het leugenbankje bij de haven het nieuws door. Vanzelfsprekend is het faillissement van Scheer & Foppen, een Harderwijks bedrijf, het gesprek van de dag. Beide heren kenden de oprichter van de winkelketen, Aart Foppen.

'Een man van het volk'

'Het is heel triest', vertelt Jansen. 'De man is een paar jaar geleden overleden. Hij was een echte Harderwieker. Hij liep hier elke week wel een paar keer langs de haven met zijn vrouw.'
'Hij was gewoon een man van het volk', vult Ten Hove aan. 'Een Harderwijker uit het vissersgeslacht van de Foppen.'

'Heel erg jammer, ook voor Harderwijk'

Aart Foppen begon in 1964 met de verkoop van elektrische artikelen. In 1972 nam hij het bedrijf Scheer over. Onder de naam Scheer & Foppen groeide het bedrijf uit tot een begrip in het noorden en oosten van het land. En nu is het dus voorbij. 
'Ik denk dan ook aan al die mensen die er werken. 500 man komt op straat te staan', weet Jansen. Ten Hove: 'Ik vind het heel erg jammer, ook voor Harderwijk zelf.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!