Nieuws

Ernie Brandts nieuwe assistent-trainer NEC: 'Vrachtlading aan ervaring'

Ernie Brandts
Ernie Brandts wordt de nieuwe assistent-trainer van NEC. Hij wordt de rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer Peter Hyballa. Brandts tekent een contract voor twee seizoenen.
NIJMEGEN - Ernie Brandts wordt de nieuwe assistent-trainer van NEC. Hij wordt de rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer Peter Hyballa. Brandts tekent een contract voor twee seizoenen.
De 60-jarige Brandts was profvoetballer bij onder meer De Graafschap, PSV, Roda JC en het Belgische Germinal Ekeren. Met PSV won hij in 1978 de UEFA Cup.
In 1993 werd hij trainde van het tweede elftal van PSV. Later werd hij assistent-trainer van PSV. Hij werkte onder Dick Advocaat, Bobby Robson en Erik Gerets.
In 2005 werd Brandts hoofdtrainer van FC Volendam. Dat was hij vervolgens bij NAC, clubs in Iran, Rwanda, Tanzania en bij FC Dordrecht.
'Brandts neemt een vrachtlading aan ervaring met zich mee, die hij opgedaan heeft als speler op het hoogste niveau en als trainer bij zowel grote als kleine clubs. Die ervaring gecombineerd met een eigen voetbalgedachte, maakt dat we ontzettend blij zijn dat Ernie de technische staf komt versterken', stelt technisch manager Danny Hoekman van NEC.