Nieuws

'Vijf van zeven gewonden Beltrum aan de beterende hand'

Het gaat iets beter met vijf van de zeven mensen die maandagavond gewond raakten bij een ongeluk in Beltrum. Dat zegt directeur Henk Buitink van Covebo, het uitzendbureau waar de mensen voor werkten.
ARNHEM - Het gaat iets beter met vijf van de zeven mensen die maandagavond gewond raakten bij een ongeluk in Beltrum. Dat zegt directeur Henk Buitink van Covebo, het uitzendbureau waar de mensen voor werkten.
Het gaat om drie vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar. Vijf van hen komen uit Spanje, een komt uit Borculo en een uit Ecuador. Ze werkten via Covebo bij vleesverwerker Vion in Groenlo. 
'We krijgen daar niet heel veel informatie over, de ziekenhuizen zijn daar wat terughoudend in. Maar wat ik ervan heb begrepen waren er vier mensen zwaargewond en drie lichtgewond. Bij de vier zwaargewonden is de situatie van twee mensen wat verbeterd, de situatie van de andere twee mensen is stabiel. Daar zit nog geen verbetering in.'

Verschrikkelijke situatie

De directeur spreekt van een verschrikkelijke situatie. 'We zijn een werkgever voor 4000 mensen en helaas horen verkeersongelukken bij de realiteit van het leven. We proberen nu vooral de betrokken families te helpen. Een aantal daarvan zijn al terug in Nederland. We zorgen voor een onderkomen, een tolk, vervoer als ze naar het ziekenhuis willen. Dat vinden wij onze plicht als werkgever.'
De directeur weet nog niet veel over de oorzaak. 'We houden ons nu vooral bezig met het zorgen voor de mensen. Het onderzoek naar de oorzaak is in volle gang en ligt bij de politie.' Volgens ooggetuigen haalde het busje vlak voor de crash een ambulance in.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!