Nieuws

'Organisatie militaire taptoe Arnhem opgepakt'

ARNHEM - De militaire taptoe die in juli in Arnhem gehouden zou worden, gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door. De organisatoren van het evenement zijn opgepakt, dat zegt Alberto Stegeman van het programma Undercover in Nederland. Stegeman heeft samengewerkt met de politie om het stel voor oplichting op te kunnen pakken.
Verschillende bedrijven roken eerder al onraad. Ook beveiligingsbedrijf Fountex Company uit Lelystad krijgt door dat er iets niet in de haak is. Begin dit jaar wordt het bedrijf benaderd om de beveiliging rond de taptoe te regelen. Er wordt onder meer een veiligheidsplan gemaakt, noodzakelijk bij dit soort evenementen. Voor die en andere gemaakte kosten stuurt het bedrijf een rekening. Maar drie-en-een-halve maand later is er nog niks betaald. Contact krijgen met 'Taptoe Arnhem Tattoo', zoals het muziekfeest officieel heet, lukt niet. En dus trekt het bedrijf de stekker uit de samenwerking.

Kaarten a 37,50 euro

Niet alleen bedrijven, ook liefhebbers zijn gedupeerd. Roland de Vries uit Duiven is fan van militaire marsmuziek en ziet het evenement op de Markt in Arnhem wel zitten. Hij koopt zeven kaarten, 37,50 euro per stuk. Maar na berichtgeving in onder meer De Gelderlander vertrouwt De Vries het niet meer. Hij probeert de organisatie van de taptoe te pakken te krijgen. Maar dat lukt niet. En hij is niet de enige die antwoorden wil van de initiatiefnemers van het muziekevenement.

Tientallen telefoontjes bij VVV

De kans dat het evenement doorgaat lijkt nihil. En dus rijst de vraag of bedrijven die geld gestoken hebben in de taptoe en mensen die al kaarten gekocht hebben, ooit nog iets terugzien van hun centen.
Op de website van het evenement staat dat er ook kaarten te krijgen zouden zijn bij de VVV in Arnhem. De VVV laat weten nooit kaarten te hebben ontvangen en dus ook niet verkocht, Wel krijgen ze tientallen telefoontjes van mensen met vragen over hoe het nou zit met de taptoe.
De organisatie van de taptoe is niet bereikbaar voor commentaar.
Screenshot van de website van de organisatie
ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!