Nieuws

'Gecrasht busje Groenlo haalde vlak voor botsing ambulance in'

De bus die verongelukte op de Deventer Kunstweg in Beltrum.
Het busje dat gisteravond crashte in Beltrum, bij Groenlo, haalde vlak voor de botsing een ambulance in die daar toevallig reed. Dat zeggen meerdere ooggetuigen tegen Omroep Gelderland. © Omroep Gelderland
BELTRUM - Het busje dat gisteravond crashte in Beltrum, bij Groenlo, haalde vlak voor de botsing een ambulance in die daar toevallig reed. Dat zeggen meerdere ooggetuigen tegen Omroep Gelderland.
Ook zeggen getuigen dat de wagen veel te hard gereden heeft. Het busje knalde tegen een boom. Alle zeven inzittenden raakten zwaargewond.

'Geen prettig gezicht'

Een buurtbewoner en zijn collega assisteerden het ambulancepersoneel, dat per toeval dus snel ter plaatse was, bij het verzorgen van de slachtoffers. 'Mijn medewerker was naar me onderweg en zag het busje al slingeren. Niet veel later hoorden we een enorme knal. Het was meteen duidelijk dat het mis was en we zijn die kant opgereden. Ze (de inzittenden, red.) lagen overal. Het was geen prettig gezicht.'

Situatie slachtoffers onveranderd

De slachtoffers liggen in verschillende ziekenhuizen, laat de politie weten. Hun situatie is nog onveranderd. Volgens de politie werkten ze in de buurt. Het gaat om drie vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar. Vijf van hen komen uit Spanje, een komt uit Borculo en een uit Ecuador.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!