Nieuws

Ernie Brandts waarschijnlijk nieuwe assistent-trainer NEC

Ernie Brandts is op weg naar NEC
Ernie Brandts gaat zo goed als zeker NEC versterken in de technische staf. De 60-jarige oud-international moet de rechterhand worden van Peter Hyballa.
NIJMEGEN - Ernie Brandts gaat zo goed als zeker NEC versterken in de technische staf. De 60-jarige oud-international moet de rechterhand worden van Peter Hyballa.
Brandts, geboren in het dorp Nieuw-Dijk bij Didam, zat na zijn ontslag twee jaar geleden bij FC Dordrecht zonder werk. De voormalig verdediger trainde jarenlang clubs in Afrika, maar was ook succesvol als coach van NAC Breda waarmee hij zelfs derde werd in de eredivisie.
Technisch manager Danny Hoekman van NEC kent Brandts nog uit zijn actieve spelersloopbaan toen beide eind jaren tachtig nog uitkwamen voor Roda JC. Hoekman zoekt een geschikte assistent voor de nieuwe trainer Hyballa die de Duitser goed kan aanvullen.

Brede kijk

'Ik ben een voorstander van een staf met diversiteit. Zelf ben ik een aanvaller geweest en Hyballa was een middenvelder. Dan heb je een veel bredere kijk bij het beoordelen van spelers en vul je elkaar tegelijkertijd aan. Daar ben ik wel naar op zoek, zodat je vanuit verschillende invalshoeken situaties kan bekijken', reageert Hoekman die de komst van Brandts niet wil bevestigen.