Nieuws

De boer is troef - uitzending 15 juni

Eend staat steeds vaker op de menu in Nederland en dat vlees komt ook uit Gelderland. In de Achterhoek heeft boer Maikel Everink de enige eendenbroerderij van de Achterhoek. Daarnaast heeft hij ook nog een eendenmesterij in Aalten.
ARNHEM - Eend staat steeds vaker op de menu in Nederland en dat vlees komt ook uit Gelderland. In de Achterhoek heeft boer Maikel Everink de enige eendenbroerderij van de Achterhoek. Daarnaast heeft hij ook nog een eendenmesterij in Aalten.
Sinds 2006 is Maikel eigenaar van de eendenbroerderij in Groenlo. De eendeneieren worden uitgebroed in moderne en computergestuurde broedmachines. Wanneer de eieren uitkomen, gaan de kuikens naar verschillende eendenmesterijen. Een deel van de kuikens houdt Maikel zelf in zijn eendenmesterij. In drie stallen houdt hij ruim tienduizend eenden. 
Presentatrice Esther Stegeman neemt voor 'De boer is troef' een kijkje bij beide bedrijven van Maikel. Ze ziet tienduizenden kuikentjes uit hun ei komen en helpt ze daarna mee uitzetten in de eendenmesterij.’
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!