Nieuws

Huntenpop ook dit jaar voor muziekfans met een beperking

Het was even spannend...eventjes maar; Huntendwarspop, het initiatief om mensen met een beperking toegang te geven tot het festival Huntenpop in Ulft kan ook dit jaar doorgaan. Een plotseling gat in de begroting werd dankzij een spontane crowfund actie als de wiedeweerga gedicht.
ULFT - Het was even spannend...eventjes maar; Huntendwarspop, het initiatief om mensen met een beperking toegang te geven tot het festival Huntenpop in Ulft kan ook dit jaar doorgaan. Een plotseling gat in de begroting werd dankzij een spontane crowfund actie als de wiedeweerga gedicht.
Huntendwarspop is een in 2012 gestart initiatief om het festival toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Weliswaar bleek uit onderzoek dat muziekfestivals in principe voor iedereen toegankelijk zijn, maar dat ze weinig worden bezocht door mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. En dat lag vooral aan de entreekosten, de kosten van consumpties en de wens niet zo op te vallen, aldus de organisatie.
Voor Huntenpop betekende dat, dat met hulp van sponsors de entreeprijs voor de doelgroep werd verlaagd en meer voorzieningen werden geplaatst zoals rolstoelpodia en invalidentoiletten. En minder 'drempels' betekent meer bezoekers met een beperking, waardoor die minder het gevoel hebben op te vallen.

Sponsor failliet

Dit jaar leek het initiatief in een vroeg stadium te sneuvelen, omdat op het moment dat de financiën bijna rond waren een van de sponsoren failliet ging. Nog voordat de organisatie goed en wel in staat was een vergadering over de problemen te beleggen, had een spontaan gestarte crowdfunding van Rob Spijker van Optimaal FM al genoeg geld opgeleverd om het ontstane gat te dichten.
De organisatie is blij met de hulp en zegt op zoek te gaan naar meer sponsorgelden en te streven naar een structurele oplossing.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!