Nieuws

Verdachte overval benzinestation Velp waarschijnlijk al eerder gezocht in Rozendaal

Agenten met getrokken pistool bij de pizzeria in Velp
De 28-jarige Velpenaar die zondagavond door de politie aangehouden is voor een overval op een benzinestation, is waarschijnlijk de man die eerder met een politiehelikopter gezocht werd in de buurt van Kasteel Rosendael. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
ROZENDAAL - De 28-jarige Velpenaar die zondagavond door de politie aangehouden is voor een overval op een benzinestation, is waarschijnlijk de man die eerder met een politiehelikopter gezocht werd in de buurt van Kasteel Rosendael.
Rond 18.00 uur zondagavond werd bij de politie verschillende keren gemeld dat er in de bossen rond Kasteel Rosendael in Rozendaal een man zou lopen met een wapen. Hij zou ook een verwarde indruk maken. Er werd een grote zoekactie op touw gezet. Daarbij werd onder meer een helikopter ingezet.

Overeenkomst

Tijdens die zoekactie kwam rond 18.30 uur de melding binnen van een overval op een benzinestation in Velp. Daarbij vertoonde het signalement van de verdachte overeenkomsten met de eerder gezochte man. Een getuige zag hem vervolgens zitten in een pizzeria in Velp. Die werd daar door de politie aangehouden en zit vast voor verhoor. Een vuurwapen of iets wat daarop lijkt, is nog niet aangetroffen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!