Nieuws

Gemeente Buren wil 'krakkemikkig' zwembad Beusichem slopen

Burgemeester en wethouders van Buren sturen aan op sloop van het zwembad in Beusichem. Woensdag praat de gemeenteraad erover. © Omroep Gelderland
BEUSICHEM - Burgemeester en wethouders van Buren sturen aan op sloop van het zwembad in Beusichem. Woensdag praat de gemeenteraad erover.
De sloop kost 175.000 euro, hebben B en W van Buren uitgerekend. Het college heeft ook laten onderzoeken of een opknapbeurt mogelijk is. De kosten daarvan vallen ruim een ton hoger uit dan bij sloop. Daar komen onder meer nog kosten voor het verwijderen van asbest bij. 
Het zwembad is zes weken geleden op last van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) gesloten. De ODR houdt voor de gemeente Buren en de negen andere gemeenten in het Rivierengebied toezicht op afgegeven vergunningen.

Van alles mis met het zwembad

De dienst onderzocht de staat van het gebouw en constateerde dat er van alles mis was. Het dak dreigde in te storten en er was onder meer sprake van houtrot en schimmelvorming. Verder voldeden de brandwerende voorzieningen niet. 
De gemeente is eigenaar van het zwembad in Beusichem. Sinds 2006 werd het bad, waar vooral kinderen zwemles kregen maar ook ouderenzwemmen plaatsvond, verhuurd.

Huurder kan niet meer huur opbrengen

Huurder Karin Stekelenburg heeft laten weten geen kostendekkende huurprijs te kunnen opbrengen. Verhuren onder de kostprijs is voor B en W van Buren niet reëel.
Woensdag praat de gemeenteraad over de toekomst van het zwembad, een besluit valt op 28 juni. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!