Nieuws

Tot zes maanden cel voor relschoppers Geldermalsen

De menigte breekt door de hekken.
Vijf mannen zijn veroordeeld voor hun aandeel in de rellen in Geldermalsen. Ze kregen straffen variërend van een werkstraf tot een half jaar cel. Ze verstoorden 16 december vorig jaar de raadsvergadering over de komst van een groot asielzoekerscentrum. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vijf mannen zijn veroordeeld voor hun aandeel in de rellen in Geldermalsen. Ze kregen straffen variërend van een werkstraf tot een half jaar cel. Ze verstoorden 16 december vorig jaar de raadsvergadering over de komst van een groot asielzoekerscentrum.
Tientallen relschoppers bestormden het gemeentehuis, waarna de raadzaal werd ontruimd. Er werd met stenen, flessen en zwaar vuurwerk gegooid. Het azc kwam er uiteindelijk niet.
De vijf mannen zijn volgens de rechter schuldig aan openlijke geweldpleging.

Straffen

Twee verdachten van 53 en 22 jaar oud krijgen van de rechter allebei zes maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar.
De 30-jarige verdachte krijgt ook zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De 20-jarige verdachte krijgt een gevangenisstraf van twee maanden opgelegd.
Eén daarvan is voorwaardelijk. Daarnaast krijgt hij een proeftijd van drie jaar, met daarbij een verlenging van een nog lopende proeftijd van een jaar. De vijfde verdachte, van 35 jaar, is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur.
Twee van de verdachten moeten ook een schadevergoeding betalen aan twee gedupeerde politieagenten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!