Nieuws

Dirk van de Glind - Lieve Mens, Wéés wat je Bent!

Apeldoorn - (Uit. 1370) - "Wéés wat je Bent!" Ze klinken als heel lieve woorden. En dat zijn het ook. Vooral als er die andere woordjes voor staan: Lieve mens. Het is een troostende gedachte dat we – wie we ook zijn – mogen worden wie we zijn. Of anders gezegd: dat ík mag worden wie en wat ik ben.
ARNHEM - Apeldoorn - (Uit. 1370) - "Wéés wat je Bent!" Ze klinken als heel lieve woorden. En dat zijn het ook. Vooral als er die andere woordjes voor staan: Lieve mens. Het is een troostende gedachte dat we – wie we ook zijn – mogen worden wie we zijn. Of anders gezegd: dat ík mag worden wie en wat ik ben.
Maar ‘Wéés wat je Bent!’ is niet alleen een gemakkelijk tussendoortje. Om te zijn wie of wat je bent heb je misschien wel een heel leven nodig. Moet je er daarom dan maar niet aan beginnen? Het is de grootste uitdaging waar je als mens in het leven voor staat. Het mooie is dat je er niet per se gelukkig van hoeft te worden als je je doel bereikt… Het schenkt geluk om er mee bezig te zijn.
De woorden ‘Wéés wat je Bent!’ hebben zo veel diepgang. Dat komt omdat er in die paar letters zoveel betekenissen verstopt zitten. ‘Ik Ben’ is de centrale naam in het boek dat Dirk van de Glind zo prachtig en respectvol aanduidt met ‘Het Oude Boek’. En… met een variant erop… ‘Word wie je bent’ is de tekst die geschreven staat boven de deur van het Orakel van Delphi.
Wat maakt dit boek nou zo bijzonder? Auteur Dirk van de Glind heeft een schrijfstijl die ontwapent, een woordkeus die je stil maakt en een manier van denken die je stimuleert om te groeien.
Dirk is docent levensbeschouwelijke vorming. Hij heeft vele jaren de kans gehad om rond te kijken in de schatkamers van religies en culturen. Volgens Dirk wéten we wat we moeten doen en wat we beter kunnen laten. Hij schrijft en beschrijft zonder moralistisch te worden. Dat is zijn kracht!
Voor informatie: www.uitgeverijvanwarven.nl