Nieuws

Vijf verdachten rellen Geldermalsen horen vandaag of ze de cel in moeten

Archieffoto
Vijf verdachten die vorig jaar december in Geldermalsen de raadsvergadering zouden hebben verstoord, horen vandaag welke straf de rechtbank in Arnhem hen oplegt.
GELDERMALSEN - Vijf verdachten die vorig jaar december in Geldermalsen de raadsvergadering zouden hebben verstoord, horen vandaag welke straf de rechtbank in Arnhem hen oplegt.
Tegen de mannen (tussen de 22 tot 53 jaar oud) zijn celstraffen van een half jaar tot een jaar geëist.

Eerste straffen

Het zijn de eerste verdachten van de rellen in Geldermalsen die hun straf horen. Tegen twee verdachten is een jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist. Het gaat om een 22-jarige man uit Enspijk en een 29-jarige man uit Geldermalsen. 
Verslaggever Marel van Steenbergen twittert over de zaak:
De derde verdachte, een 53-jarige man uit Geldermalsen, hoorde tijdens de rechtszaak twee weken geleden acht maanden cel tegen zich eisen, waarvan twee voorwaardelijk.
Een 21-jarige man uit Geldermalsen zou een betonblok in de richting van agenten hebben gegooid. Hij hoorde acht maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, tegen zich eisen. 
De laatste verdachte is een 35-jarige man, eveneens uit Geldermalsen. Hij moet van het OM een half jaar celstraf krijgen, waarvan drie maanden voorwaardelijk. 
In totaal werden 44 mensen aangehouden. Een groot deel van deze verdachten moet vandaag voor kleinere overtredingen voor de politierechter verschijnen.
Verslaggever Marel van Steenbergen blikt vooruit op de zaak met presentator Corine van Dijk:

Waarschuwingsschoten

Op 16 december zou de gemeenteraad vergaderen over de komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen, maar de vergadering moest worden gestaakt omdat het buiten volledig uit de hand liep.
Er werd gegooid met stenen, hekken en betonblokken en er werd zwaar vuurwerk afgestoken. De menigte brak door de hekken heen en bonsde op de ramen van de raadzaal. De politie lost enkele waarschuwingsschoten. Twee agenten raakten lichtgewond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!