Nieuws

Chinees bedrijf is net iets beter dan stomerij in Harderwijk

Topcleaning Textielreinigers in Harderwijk is niet de beste stomerij van de wereld geworden. Het bedrijf is tweede geworden. De prijs werd uitgereikt in Frankfurt. Een bedrijf in China ging er met de winst vandoor. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Topcleaning Textielreinigers in Harderwijk is niet de beste stomerij van de wereld geworden. Het bedrijf is tweede geworden. De prijs werd uitgereikt in Frankfurt. Een bedrijf in China ging er met de winst vandoor.
In de Duitse stad waren naast de Harderwijkse trots ook 29 andere genomineerden aanwezig. Op een bijeenkomst van CINET, het internationaal overkoepelende orgaan van de textielwereld, mochten ze allemaal hun bedrijf 2,5 minuut pitchen.

Trots op tweede plaats

Bedrijfsleider Ruben van Pelt vond het al mooi dat zijn bedrijf tot de dertig genomineerden behoorde: 'Als je hieraan mee mag doen tussen de crème de la crème en je wordt dan tweede van de wereld, achter een chinees bedrijf met duizend vestigingen en wij met 25 medewerkers. Daar ben ik heel trots op.'
Radiopresentator Corine van Dijk in gesprek met bedrijfsleider Ruben van Pelt:
Topcleaning Textielreinigers is een stomerij die is gespecialiseerd in brand- en roetschade. De laatste jaren richt het bedrijf zich ook op de particuliere markt en zijn de medewerkers druk met het reinigen van trouwjurken.