Nieuws

Met 130 man publiek de studio in; Jürgen Rijkers neemt CD op

ARNHEM - Een belangrijke dag voor de Arnhemse singer-songwriter Jürgen Rijkers en zijn band. Vandaag gaan ze de studio in om een plaat op te nemen. Op zichzelf al spannend natuurlijk, maar de band doet het ook nog een op een hele bijzondere manier: Er is namelijk zo'n 130 man publiek uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opnames.
'In de studio wordt normaal gesproken muziek helemaal geproduceerd en perfect gemaakt. De drums worden strakgetrokken en de zang wordt geperfectioneerd. Dat willen wij juist niet. Wij willen gewoon samen live de liedjes spelen, zonder trucjes', aldus de Arnhemse singer-songwriter.      

The Beatles

Eigenlijk is het dus een soort live-cd die in de studio wordt opgenomen. In de Sound Vision-studio in Arnhem is plaats voor ongeveer 130 man. 'Het is een grote studio die een beetje is gebouwd zoals de beroemde Abbey Road-studio, waar bijvoorbeeld The Beatles veel van hun liedjes opnamen. Er kan dus redelijk wat publiek bij', vertelt Rijkers. 'En er zijn nog kaartjes', lacht de liedjesschrijver.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!