Nieuws

De Graafschap blij, maar club blijft voorzichtig: 'wat gaat FC Twente nu doen?'

DOETINCHEM - De Graafschap heeft op de Vijverberg voorzichtig optimistisch gereageerd op het besluit van de rechter. Dat stelde FC Twente in het ongelijk. 'Wat is onze status nu? Wat kan FC Twente nog doen', aldus een vertwijfelde technisch manager Hofstede.
Natuurlijk, De Graafschap reageerde opgelucht op de burelen van de Vijverberg in Doetinchem. Er klonk zelfs licht gejuich op. Met de nodige zenuwen werd de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland afgewacht. Het kantoorpersoneel wachtte nagelbijtend het vonnis af.

Duidelijkheid, maar toch vragen

Nu dat voor FC Twente degradatie betekent en voor De Graafschap dus weer eredivisie, lijkt de vlag in Doetinchem uit te kunnen. Maar voorlopig gebeurt dat niet. FC Twente kan immers nog in hoger beroep, hoewel de kans klein wordt geacht dat de club uit Enschede dat ook doet. Peter Hofstede blijft voorzichtig. 'Wij zijn blij dat er duidelijkheid is over deze stap. Als FC Twente in het gelijk was gesteld, had je een heel andere situatie gehad.'
Voorlopig heeft Hofstede nog steeds veel vragen. 'Wij weten nog niets helemaal zeker. Moet ik nu ineens eredivisiespelers gaan halen? Wat is onze status nu? En wat kan FC Twente juridisch nog doen. Zij zijn nu weer aan zet', stelt Hofstede nuchter vast.
De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint voor de meeste clubs over twee weken. De competitie start begin augustus. Als FC Twente in hoger beroep gaat, duurt het waarschijnlijk nog weer vier weken voor er duidelijkheid komt. Daar is ook de KNVB absoluut niet bij gebaat. 'Kan de KNVB nu beslissen dat dit het is en het zo blijft als de rechter nu heeft gezegd? We weten het niet.'