Nieuws

Zomer in Gelderland: Zeddam

Laten we met de deur in huis vallen: we pinken bij het tikken van deze tekst een traantje weg. Blijft altijd een dingetje: je bent met het hele team een maand lang aan het touren, en die laatste is dan gewoon emotioneel…maar wat zijn we daarom blij dat we in Zeddam mogen eindigen.
ZEDDAM - Laten we met de deur in huis vallen: we pinken bij het tikken van deze tekst een traantje weg. Blijft altijd een dingetje: je bent met het hele team een maand lang aan het touren, en die laatste is dan gewoon emotioneel…maar wat zijn we daarom blij dat we in Zeddam mogen eindigen.

Zeddam: 26 augustus Gerrit Varwijkplein

In Zeddam staan meer hotels dan huizen. Oké, niet letterlijk, maar je kunt wel uit 6 hotels kiezen. En niet heel lang geleden waren dit er nog veel meer. Waarom? Het Montferlandse bos natuurlijk. Je waant je ineens in een glooiend landschap alsof je in Frankrijk zit. Tel hier dit pittoreske straatje bij (De Bovendorpsstraat) en je bent instant op vakantie. In dat straatje staat dan weer de oudste molen van Nederland: De Grafelijke Korenmolen.  

Roetsjjjj

Sinds 2006 heeft Zeddam weer een oude traditie herpakt: De Molenbultrace. Tientallen gekkies roetsjen van de Bovendorpsstraat af in een zelfgebouwde zeepkist. Een beetje 'Te land, ter zee en in de lucht'. Avant-la-lettre, want Zeddam doet dit dus al vanaf de jaren '50, als we Berghapedia - jawel dat bestaat - mogen geloven.

Blijf maar gewoon weg!

Als je niet zo van de carnaval bent, dan is ons vriendelijke, doch dringende advies om in februari vooral gewoon weg te blijven uit Zeddam en omgeving. Ze vieren het daar uitbundig in het kwadraat. Letterlijk: in Zeddam feesten ze een weekje eerder, zodat ze daarna direct door kunnen naar 's Heerenberg. En vice-versa natuurlijk. Gekkenwerk, maar ze pakken dat feesten dus wel  professioneel aan.  Met een planning, zodat ze twee weken non-stop kunnen lallen.
Dat lallen gaan wij op 26 augustus meemaken op het Gerrit Varwijkplein. Team Zeddam stelt zich op Facebook al druppelsgewijs voor, en elke keer als we weer een nieuw teamlid voorbij zien komen, dan zien we die vecht - euh feestlust in de poppetjes van de ogen. Erop en erover, dat is het motto! Tsja, wie zijn wij om dit af te remmen? Zeddam, d'ran!
Team Zeddam staat onder strakke leiding van coach Rick Bisselink. Met in zijn team: Karin Rikken, Cindy Klerk, Daan Driessen, Arjan Berendsen, Ineke te Pas, Saskia Molendijk, Pascal Kamperman, Nathalie Bus en Vera Nieling. Het mag wel wat mooier als je Zeddam binnen rijdt volgens het team. Logisch dus dat ze het gewonnen geld willen gebruiken om bij de toegang van het dorp leuke welkomstborden te plaatsen. Want welkom ben je als je Zeddam binnen komt!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!