Nieuws

Zomer in Gelderland: Harreveld

Hoera, we zijn in Harreveld! Al langer staat dit kerkdorp op onze wishlist, maar dit jaar hapten ze toe! Dat betekent weer een nieuw, fris, fruitig dorpje die we kunnen toevoegen aan de lijst Zomer in Gelderland.
HARREVELD - Hoera, we zijn in Harreveld! Al langer staat dit kerkdorp op onze wishlist, maar dit jaar hapten ze toe! Dat betekent weer een nieuw, fris, fruitig dorpje die we kunnen toevoegen aan de lijst Zomer in Gelderland.
Nouja, fris en fruitig…ook wel een beetje agressief: Buizerd valt vrouw aan in Harreveld.  "De politie in Harreveld raadt wandelaars en fietsers aan om de komende maand het Slikkemanspad te mijden…de vrouw is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, ze verrekte alleen een spiertje".  Slik. Laten we hopen dat dit pittige vogeltje inmiddels gevlogen is. Dus.

Harreveld: 19 augustus Meester Nijsplein

Wel fris en fruitig: de jeugd

Zo is er een groep jonge Harrevelders die woningen wil bouwen op een oud fabrieksterrein. Kijk, dat is creatief en ondernemend. De Horizon zorgt voor de andere jeugd. Zij brengen als centrum voor jeugdzorg en onderwijs de jeugd weer het rechte pad. Niet alleen uit Harreveld, maar ook daar buiten. 

In de categorie 'dat waren nog eens tijden'

Tot 2004 was Harreveld on Wheels een jaarlijks evenement tijdens Hemelvaart.  Zo'n 30.000 bezoekers kwamen kijken naar met motorcross en vliegshows. Je leest het goed: WAS. Zo lezen wij op de website van Oudheidkunde Lichtenvoorde dat het evenement niet meer toegestaan is door Verkeer & Waterstaat. Jammer, maar niet getreurd, dan doen we gewoon iets op Pinksteren! Drie dagen lang een moddervette kermis, dampende feesttenten en tankwagens met bier: het Pinksterfestijn, hij's fijn!

Survival for your life...euh kilo's

Om die bierkilo's weer te lozen, bedachten de Harrevelders een toch weer zeer professionele Survival Run, not for pussies:

Marc met de fluit

Als Team Harreveld diezelfde combinatie heeft van feest & strijdlust, dan zien wij dit goed komen daar. Met coach Marc Krabben aan het roer moet dat helemaal goed komen. Henry ten Have, Ingrid Tankink, Douwe Smit, Remco Kampshof, Roel Kolkman, Annette Wolters, René Kolkman, Margriet Klumperink en Sonja Wolters gaan met hem de strijd aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor jeugdkamp. Zij kunnen wel wat nieuwe potten en pannen gebruiken. Hup hup Harreveld! Het wordt feest op 19 augustus op het Meester Nijsplein. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!