Nieuws

Mishandeling Arnhem: 'Ze bleven maar slaan en niemand greep in'

ARNHEM - Tijdens Koningsdag zijn in het centrum van Arnhem twee broers door een grote groep mishandeld. Woensdagavond deden de slachtoffers in het opsporingsprogramma Bureau GLD hun verhaal.
Wat begon als een gezellige dag, sloeg al snel om. De slachtoffers waren nog maar net in het centrum van Arnhem aangekomen als het oudste slachtoffer per ongeluk tegen iemand aan loopt, meteen keert een groep van meerdere jonge mannen zich tegen de slachtoffers.

Mishandeling

De slachtoffers van 14 en 18 jaar worden meerdere keren geslagen en geschopt door de groep. Een slachtoffers vertelt in het programma hoe er op hem is ingesprongen en hoe de groep tekeerging. De broers zijn verbaasd dat niemand ingreep, maar op een afstand bleef kijken. Het oudste slachtoffer kan zijn werk nog steeds niet uitoefenen.

Groep verdachten

De politie heeft duidelijke beelden van de dadergroep. 'De beelden van het geweld zijn zo heftig, dat we de hele vechtpartij niet laten zien, wel zijn de mannen goed vastgelegd', zegt de politie. Verschillende camera's in het centrum van Arnhem hebben de groep vastgelegd. In het programma zijn de verdachten te zien, ook op de site van Bureau GLD staan foto's.

Tips

De politie hoopt dat mensen die de vechtpartij hebben gezien en dat nog niet hebben gemeld bij de politie, dat alsnog doen. Ook mensen die de groep op een ander tijdstip tijdens Koningsdag hebben gezien, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!