Nieuws

Nog geen witte rook bij Vitesse: Fraser en Schreuder voeren gesprek met De Wit

Vitesse doet topkandidaten nog geen voorstel
Zowel Henk Fraser als Alfred Schreuder heeft nog geen aanbieding ontvangen van Vitesse voor de vacante trainersfuntie. Donderdag voerden beide kandidaten slechts een 'kennismakingsgesprek' met algemeen directeur Joost de Wit.
ARNHEM - Zowel Henk Fraser als Alfred Schreuder heeft nog geen aanbieding ontvangen van Vitesse voor de vacante trainersfuntie. Donderdag voerden beide kandidaten slechts een 'kennismakingsgesprek' met algemeen directeur Joost de Wit.
Voorlopig moet dus eerst de vraag worden beantwoord of de directie met één van beide trainers in zee wil. Mogelijk is er op de achtergrond namelijk ook nog een derde kandidaat. Als de clubleiding een keuze heeft gemaakt, moet die bij Vitesse eerst voorgelegd worden aan de Raad van Commissarissen. Die bepaalt uiteindelijk of het tot een akkoord mag komen met de bewuste trainer. De directie van Vitesse bestaat uit Mo Allach (technische zaken) en Joost de Wit (algemene zaken).

Voetbalvisie

Mogelijk rolt vrijdag, maar wellicht ook pas later, dus voor één van beide trainers een contractvoorstel uit de bus van Vitesse. Zowel Schreuder als Fraser liet donderdagavond weten nog geen aanbieding te hebben ontvangen. Eerder spraken beide coaches ook al uitgebreid met Mo Allach. Volgens Fraser was er met De Wit alleen sprake van een 'kennismakingsgesprek' waarin het vooral ging over de voetbalvisie van de trainer. Schreuder liet in een korte reactie hetzelfde weten tegenover Omroep Gelderland.

In de wachtkamer

Beide topkandidaten zitten dus knarsentandend in de wachtkamer. Ondertussen voerde de 49-jarige Fraser donderdagmiddag ook een gesprek met zijn huidige werkgever ADO Den Haag. De oud-Feyenoord-voorstopper baalt enorm van het gedwongen vertrek van zijn assistent Arno van Zwam en wil onderzoeken of hij nog perspectief ziet voor het komende seizoen. Fraser kwam er zelfs eerder voor terug van zijn vakantie.
De 43-jarige Schreuder was het afgelopen seizoen assistent-trainer bij 1899 Hoffenheim en kan bij de Duitse club zijn contract met meerdere jaren verlengen. Hij wil niet te te lang wachten, maar heeft zeker oren naar het hoofdtrainerschap in Arnhem. Schreuder sloot zijn actieve loopbaan af bij Vitesse, was er kort assistent-trainer en kent nog veel huidige werknemers uit die periode.