Nieuws

Belangrijke dag voor De Graafschap, krijgen de Doetinchemmers duidelijkheid?

De rechtbank in Utrecht doet vrijdagmiddag om 14.00 uur uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de licentiecommissie van de KNVB. Die uitspraak in die zaak kan grote gevolgen hebben voor De Graafschap. © Broer van den Boom
ARNHEM - De rechtbank in Utrecht doet vrijdagmiddag om 14.00 uur uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de licentiecommissie van de KNVB. Die uitspraak in die zaak kan grote gevolgen hebben voor De Graafschap.
De Twentse club heeft er de laatste jaren een rommeltje van gemaakt qua boekhouding. Daarvoor wil de Nederlandse voetbalbond (KNVB) de club straffen en terugzetten naar de Jupiler League. Dat zou weer tot gevolg hebben dat het gedegradeerde De Graafschap alsnog in de eredivisie mag spelen. Wilt u weten hoe dat verhaal precies zat? Bekijk dan het onderstaande artikel eens.

Zie ook:

FC Twente vocht die beslissing van de KNVB aan en wilde niet worden teruggezet. Vrijdagmiddag doet de rechtbank daar dan een uitspraak over.
Dus ook in Doetinchem wordt met spanning gekeken naar wat de rechter beslist. Want wordt FC Twente gestraft, dan zal het feest in Doetinchem groot zijn. Dan mogen zij komend jaar ook weer op het hoogste niveau spelen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de rechter beslist dat dit een zaak is tussen de KNVB en FC Twente, dan zou de onzekerheid voor de Superboeren nog even blijven.

Beroepscommissie doet ook uitspraak

FC Twente heeft afgelopen maandag ook nog bij de beroepscommissie van de KNVB haar verhaal gedaan. Daarover wordt komende week ook uitsluitsel verwacht.