NA

Twee zinvolle tips over heftige mishandeling tijdens Koningsdag Arnhem

2 gerichte tips gruwelijke mishandeling Koningsdag Arnhem
De politie heeft twee gerichte tips gekregen over de daders van een ernstige mishandeling tijdens Koningsdag in het centrum van Arnhem. De tips kwamen binnen, nadat de politie in het opsporingsprogramma Bureau GLD beelden van de dadergroep toonde. De groep sloeg en schopte in op twee broers van 14 en 18 jaar oud.
ARNHEM - De politie heeft twee gerichte tips gekregen over de daders van een ernstige mishandeling tijdens Koningsdag in het centrum van Arnhem. De tips kwamen binnen, nadat de politie in het opsporingsprogramma Bureau GLD beelden van de dadergroep toonde. De groep sloeg en schopte in op twee broers van 14 en 18 jaar oud.
Wat begon als een gezellige dag, sloeg al snel om. De slachtoffers waren nog maar net in het centrum van Arnhem aangekomen als het oudste slachtoffer per ongeluk tegen iemand aanloopt, meteen keert een groep van meerdere jonge mannen zich tegen de slachtoffers.

Niemand greep in

De slachtoffers van 14 en 18 jaar worden meerdere keren geslagen en geschopt door de groep. Eén van de broers vertelde in het programma hoe er op hem is ingesprongen en hoe de groep tekeerging. De broers zijn verbaasd dat niemand ingreep, maar op een afstand bleef kijken. 'Ze bleven maar slaan en niemand greep in'. Het oudste slachtoffer kan zijn werk nog steeds niet uitoefenen.
De politie had duidelijke beelden van de dadergroep. Verschillende camera's in het centrum van Arnhem hebben de groep vastgelegd. De politie toonde alleen foto's van de mishandeling, geen filmbeelden. 'De beelden van het geweld zijn zo heftig, dat we de hele vechtpartij niet laten zien', aldus de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!