Nieuws

Arnhemse singer-songwriter Jürgen Rijkers neemt cd op met publiek

ARNHEM - De Arnhemse singer-songriter Jürgen Rijkers is hard aan het repeteren met zijn band om de spreekwoordelijke puntjes op de 'i' te zetten. Komende zondag gaan hij en zijn band namelijk de studio in om een plaat op te nemen. Dat doen ze op een bijzondere manier, namelijk mét het publiek erbij.
De artiest of zijn plan: 'In de studio wordt normaal gesproken muziek helemaal geproduceerd en perfect gemaakt. De drums worden strakgetrokken en de zang wordt geperfectioneerd. Dat willen wij juist niet. Wij willen gewoon samen live de liedjes spelen, zonder trucjes'.

The Beatles

Eigenlijk is het dus een soort live-cd die in de studio wordt opgenomen. In de Sound Vision-studio in Arnhem is plaats voor ongeveer 130 man. 'Het is een grote studio die een beetje is gebouwd zoals de beroemde Abbey Road-studio, waar bijvoorbeeld The Beatles veel van hun liedjes opnamen. Er kan dus redelijk wat publiek bij', vertelt Rijkers.
Onder de kijkers en luisteraars van Omroep Gelderland wil de band enkele kaartjes verloten. Bekijk de video om te zien wat je daar voor moet doen. De opnames van de cd zijn zondag om 14:00 uur in Arnhem.