Nieuws

Altijd al een echte 'Paulus' willen hebben? Dat kan

(Afbeelding: www.catawiki.nl)
Hij bestaat dit jaar officieel 70 jaar: Paulus de Boskabouter. Geesteskind van tekenaar en poppenmaker Jean Dulieu uit Arnhem. Tijdens een speciale online-veiling komen meer dan 125 originele werken van Dulieu onder de hamer.
ARNHEM - Hij bestaat dit jaar officieel 70 jaar: Paulus de Boskabouter. Geesteskind van tekenaar en poppenmaker Jean Dulieu uit Arnhem. Tijdens een speciale online-veiling komen meer dan 125 originele werken van Dulieu onder de hamer.
Jean Dulieu, wiens eigenlijke naam Jan van Oort was, werd geboren in Amsterdam en verhuisde op latere leeftijd naar Arnhem waar bij op 29 november 2006 overleed.
Dulieu begon de avonturen van Paulus de boskabouter oorspronkelijk als strip in het toenmalig dagblad Het Vrije Volk. Later maakte hij ook een radiohoorspel en een poppenserie op televisie. Dulieu tekende ook voor de poppen en de bijbehorende stemmen van de karakters als Paulus, de uil Oehoeboeroe, en de heks Eucalypta.
In het Gravinnenbos in Arnhem staat een beeld van Paulus de Boskabouter; een eerbetoon aan Dulieu die geldt als een van de grootste striptekenaars en verhalenvertellers van Nederland.
De onlineveiling op www.catawiki.nl/paulus duurt tot en met zondag 12 juni.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!