Nieuws

Krijgt hufterproof Werfpaviljoen van de Stadsblokkenwerf nationale Staalprijs?

ARNHEM - Al voor de officiële opening is het Werfpaviljoen genomineerd voor de Nationale Staalprijs. Waarom is het bijzonder? Het bouwwerk is hufterproof, gemaakt van restafval en makkelijk in elkaar te zetten en te demonteren.
Het Werfpaviljoen is een blikvanger en moet mensen vanaf de Rijnkade (de binnenstad) naar de overkant verleiden. Het is onderdeel van het project om de ‘vergeten’ overkant van de Rijn - een dichtgegroeid voormalig industrie- en scheepswerfgebied in Arnhem - weer toegankelijk te maken voor publiek.

Beton van 0,85 bij 7 meter

Het paviljoen staat op een kraanbaan van de voormalige ASM-werf die eind jaren 70 ter ziele ging. De basis bestaat uit stroken beton van 0,85 x 7 meter. Omdat het in een onbebouwd gebied ligt, moet het hufterproof zijn.
Vrijwilligers en leerlingen van het REA-college hebben het Werfpaviljoen gemaakt. Het gebouw, waar horeca in zit, is niet het hele jaar door open.Het is als bouwpakket opgezet; eenvoudig te (de)monteren en op te slaan en relatief licht van gewicht. 
Het gebouw is ook duurzaam: het heeft weinig onderhoud nodig, slijt niet snel en het is gebouwd van restmateriaal, metaalafval.
Op 11 oktober zullen de winnaars van de Staalprijs bekend worden gemaakt.